Linkblog

Archívum

A 7. napon ...

2011.04.28. 21:12 Unimatrix03

Válság van. Ilyenkor az emberek nem vásárolnak, a kereskedő álla pedig, elméletileg, felkopik. Az ember azt hinné, hogy minden beeső ügyfélért verekedni fognak.

A valóság az, hogy ez nem így van. 6 kereskedésnek küldtem el az ajánlat kérésemet. További nem számoltam hány (kb. 4) Dacia kereskedőt az weboldalán keresztül kerestem meg.

Az eredmény a 7. napig (ebből 3 volt munkanap, mert pénteken nem dolgozott senki, hétfő pedig húsvét hétfő): 4 konkrét ajánlat és további egy megkeresés, de ebben az esetben nem jutottunk még el az ajánlatig.

Dacia Logan MCV  Arctic Music 1.5 dCi 90 LE 7 személyes
Formont Autó Kft.
Renault Budakalász
Kristóf Autóház Kft.
Listaár
3 690 000 Ft
3 790 000 Ft
3 690 000 Ft
Kedvezmény
-300 000 Ft
-300 000 Ft
-400 000 Ft
Első oldallégzsákok
50 000 Ft
-
50 000 Ft
Opel beszámítási ára
1 450 000 Ft
1 500 000 Ft
1 020 000 Ft
Futamidő (hónap)
48
48
48 Ft
Havi törl. beépített Casco-val
65 705 Ft
69 786 Ft
84 015 Ft
Önerő
10%
10%
10 Ft
Minimum önerő
100 000 Ft
50 000 Ft
50 000 Ft
Garancia
5 év / 100 000 km
5 év / 100 000 km
5 év / 100 000 km
Forgalomba helyezési díj
 
107 900 Ft
60 000 Ft
Átírási illeték
  
27 000 Ft
Törzskönyv
  
12 000 Ft
Rendszámtábla
  
8 500 Ft
Címke
  
585 Ft

 

Ezek az ajánlatok jöttek be. Na most az érdekes az, hogy összességében nincs különbség köztük. Cseleznek itt a kereskedők, ilyen vagy olyan dolgokkal, de a végén havi 1000 – 2000 Ft a különbség.

Lesújtó. További gond, hogy gyakorlatilag nincs MCV az országban, 86 lóerős dci egyáltalán, dci 75 lóerős pár bemutatóba. Legközelebb szeptemberre ígérték az autót, kereskedőtől függően elejére vagy végére.

Ja és el ne felejtsem a május elsejét. Nem azért mert munkaszüneti nap (?), hanem, mert akkor fogja megemelni (pontosabban negatív irányba befolyásolni) az árakat a Renault Hungária (pontosabban az importőr). Na most a másik két ajánlattevőnél rákérdeztem a dologra, azt mondták, hogy a Dacia esetében ők erről nem tudnak. Puff...

Májusig biztos nem fogom megrendelni az autót, úgy, hogy remélem az utóbbiaknak lesz igazuk.

Kereskedők?!

Nem is olyan régen egy előadáson hallottam, hogy a cégek több kategóriába sorolhatóak annak függvényében, hogy milyen mértékbe szolgálják ki az ügyfelet. Már nem emlékszem sem a módszer nevére, sem, hogy pontosan milyen kategóriák voltak, de az megmaradt, hogy második szint az a kategória, ahol vannak kidolgozott termékek, azokat eladják de ennél többet nem nyújtanak. Az előadó a McDonalds-t nevezte meg mint jó példa. Rengeteg kaja van, jó is, a kiszolgálás is jó (mindkettő erősen szubjektív dolog, de most fogadjuk el igaznak) de, ha arra kérdésre, hogy mit óhajt? azt válaszoljuk, hogy „Éhes vagyok! Ajánljon valamit!”, akkor az eladó leblokkol, mert nincs arra kiképezve, hogy megoldást nyújtson egy problémára.

Ha még emlékszik valaki, azt kértem a kereskedőktől, hogy adjanak el nekem egy 7 személyes, piros, oldallégzsáko Daciát, egy Opel Vectra-ért és 48 hónapig fizetett 85 000 Ft fejébe.

 

Tisztelt Autókereskedő!

Család növekedése miatt kénytelen vagyok megvállni 2005-ös, 130 E Km-et futott (bizonyítható) Opel Vectra Caravan Design Edition Platinum Pack autómtól. 6 személy szállítására alkalmas autót keresek helyette. Az Vectra beszámítása mellet 48 hónapig havi 85 E Ft-t szánok a részletre (az összegnek tartalmaznia kell a CASCO-t is). 

Kérem, küdjön ajánlatot a fenti paraméterek figyelembe vételével egy diesel MCV-re. Két kötelező elem van: legyen piros és legyen benne minden légzsák ami benne lehet. A felszereltség többi része válogatható ami belefér alapon.

Köszönöm fáradozásukat. 

Üdvözlettel, 

… Levente

 

Na most szerintetek ki oldotta meg a problémámat? Senki. Még csak meg sem kísérelték. Rákérdeztek, hogy milyen autó a Vectra (forgalomba helyezés ideje, motor, km stb.) és semmi több. Elküldték Logan MCV prospektust, a finanszírozási ajánlatot és kész. Ne értsen senki félre, kedvesek voltak meg minden, de nem a problémára koncentráltak, hanem arra, hogy adatot gyűjtsenek egy standard ajánlathoz. Valahogy nem kerek a dolog.

Végig gondolva a dolgot, azért legalább becsületesek voltak és nem próbáltak meg becsapni az autóbeszámítással.

Scheib Gábor, Iniciál Autóház Kft.

Scheib úr azért érdemel külön fejezetet, mert a kereskedőként viselkedett. Ugyan segítenem (ezt a segítséget valamilyen formában mindenki megkapta) kellett abban, hogy a probléma megoldására és ne a száraz ajánlatra koncentráljon (telefonon külön hangsúlyoztam, hogy 7 személyes autót keresek, autóbeszámítással, 48 havi 85 E Ft-s törlesztő kerettel).

Miért viselkedett kereskedőként? Mert felajánlotta, hogy nézzük meg a Renault Megane Scenicet, gyorsan számolt és kihozta, hogy sajnos nem fér bele a keretbe (112 000 Ft-ra jött ki a törlesztő). Továbbá ajánlatában szerepeltette a tető boxot + csomagtartót (igaz, külön kértem erre) és még e mellett is összességében kedvezőbb ajánlatot adott a többinél.

Azt kell mondjam, hogy élmény volt vele beszélni és, ha nem kapunk lényegesen jobb ajánlatot (vagy nem találunk biztonságosabb autót hasonló kondíciók mellett), akkor Scheib úr innen üzenem, üzletet kötünk. Olyan megnyerő volt, hogy bevállalom a kétszeri Győri utat (felmérés + Logan MCV átvételnél). Addig is kérem szíves türelmét (és remélem, hogy a Renault nem bolygatja fel nagyon májusban az árakat).

Scheib úr ajánlatát nem fejteném ki bővebben, a tételek hasonlóak a fentiekhez, azonban a havidíj 72 421 Ft (mindegyik HUF zártvégű lízing), de a csomag tartalmazza pluszba az átírási költségek egy részét (nem egészen értettem, hogy miért nem mindet), tetőcsomagtartót és 400 L-es tetőboxot (ezt azért még tisztázom vele, hogy milyen típusú). 

Egyéb fejlemények

Még Scheib úr ajánlatának kézhezvétele előtt döntöttem úgy (látva a hasonló árakat), hogy bemegyek a sarki Dacia (Renault) kereskedésbe és felméretem velük a Vectra-t. Minek utazgatni vidékre, ha itt a szomszédban is hasonló áron kapom meg az új autót.

Május 5.-n, míg Asszony elbuszozik a kórházba ellenőrzésre (még 3 hónap és betoppan a kisasszony), addig felmérik az autót. Kíváncsi vagyok, mit mondanak.

A bejegyzés trackback címe:

https://loganmcv.blog.hu/api/trackback/id/tr232862908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mécsvilág 2011.05.05. 14:18:24

Kedves Levente!

Elárulom, hogy iszonyatos nehéz dolgotok lesz a Dacia Logan MCV-vel, de álljon itt a rövid történetem: Második házasságomban élek. Az első házasságomból két nagyobb fiam van (13 és 9 évesek, a 13 éves már 4 cm-rel nagyobb nálam és 46-os lába van. Jómagam 178 cm vagyok) A második házasságomban van egy kétéves kisfiú és egy 4 hónapos kislány. Mivel a feleségem erdélyi és rengeteg jó tapasztaltom lett korábban a Loganokkal, ezért döntöttünk úgy, hogy keresünk egy MCV kombit. Időközben úgy alakult, hogy a munkáltatóm a családi állapotunkra tekintettel egy komolyabb összeggel megtámogatott (2,3M) így ott tartottunk, hogy nagyapai segítséggel és céges flottakedvezménnyel együtt volt a 3,810 miss a dízel Arctic modellre (veszprémi befizetéssel) Mindez január 27-én történt, 400E befizet, kirendeltségvezető régi haver, mosoly, kézfogás, kávé, üdítő csinos hostess stb :-)) Visszaigazolva a Renault Hungária által május végére. Teltek a hetek, kérdezgettem a szalont, sehol semmi. majd módosult a dátum június végére. Ekkor már aggódtam, lévén jún végén tervezünk hazamenni Erdélybe, plüssök, babakocsi, bőrödnök társaságában egy hónapra. Majd pár hete szólt az ismerősöm, hogy szeptember vége óriási kérdőjellel. Japán válságra hivatkozva meg nyugat-európai keresletre. Ekkor közös tanakodás után eldöntöttük, hogy Excel táblát magam is tudok gyártani és szerintünk csak egy év múlva lenne új autónk, közös döntéssel szerződést bontunk és keresünk más megoldást. 400E vissza, számla sztornó, stb. hasznaltauto.hu keresés indítás. Nagyon kevés autót találtunk. Ami volt, vagy nem volt felszerelt, vagy 3 éves kocsiba visszapörgetve volt 107E km. Míg végre Barcson találtunk egy autót 2,689 Misiért volt hirdetve nem kereskedésben. Gyönyörű állapotban volt a kocsi, megtetszett, fogalalóztunk, múlt pénteken elhoztuk, átiratás is folyamatban. Szóval a helyzet, hogy nincs magyar kontingens. Hiába van pénzed, sok esetben nem tudsz autót venni, csak hosszass várakozással vagy - mint az ábra mutatja - úgy sem. Nagyon népszerű márkáról van szó, aminek a gyártását befejezik jövőre, jön helyette a Popster egyterű a Scenic alapokra. Szerintem már gyártás sincs igazán, de Romániában is nagy a csend, a gyár meg nem ad infot. Ha ilyen autóra vágysz, akkor megéri a keresgélés a neten, de nagyon nehezen fogsz találni olyat, ami jó állapotban van, mivel aki megvette, az tartja, amit árulnak azokról meg jobb nem beszélni, tisztelet a kivételnek. Sok sikert!

Topham Hatt 2011.10.07. 23:48:57

Üdvözletem!
Mi lett a történet vége? Mert hogy én is hasolnó dolgon (MCV vásárlás) töröm a fejem mostanság :)
Köszönettel,
süti beállítások módosítása